REGE I Rizotto zöldborsós fetával

Előkészítés: 10 perc
Főzés: 25 perc
Összesen: 35 perc
Nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók
1 ek olívaolaj
10 dkg vaj (felkockázva)
2 közepes db újhagyma (felaprítva)
17 dkg rizottó rizs
1 dl fehérbor
6 dl zöldség alaplé
5 dkg feta sajt
30 dkg REGE zöldborsó
Elkészítés
Közepes lángon forrósítsuk fel az olajat, és olvasszunk benne fel 25 g vajat.
Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a rizst. Főzzük kb 2 percig, aztán adjuk hozzá a fehérbort, és vegyük feljebb a lángot. Hagyjuk, hogy az alkohol sisteregve elpárologjon.
Miután a bor elforrt, szépen lassan adjuk hozzá az alaplevet, de ne egyszerre, hanem mindig csak egy merőkanállal. Sose tocsogjon a lében, de ne is hagyjuk „kiszáradni”. Közepes lángon addig csináljuk ezt, míg el nem fogy az alaplé, és a rizs puha nem lesz.
A REGE zöldborsót szűrjük le.
A rizottóhoz (miután levettük a tűzről) keverjük hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, ízesítsük, és keverjük bele a borsót.
Feta sajttal díszítsük.