REGE I Stroganoff csirke bulgurral

(1 adag – 1097 kcal/adag)
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 35 perc
Nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók
70 dkg csirkemellfilé
30 dkg csiperkegomba
20 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg kenyérszalonna
15 dkg REGE csemegeuborka
1 nagy db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl napraforgó olaj
2 ek mustár
3 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
fél csésze bulgur
Elkészítés
A húst mossuk meg, itassuk le a vizet róla, majd szeleteljük ujjnyi csíkokra. Sózzuk, és szórjuk meg borssal. Egy lábasba hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg a csirkemellcsíkokat.
Tisztítsuk meg a zöldségeket, mossuk meg. Vágjuk a hagymát és a gombát vékony szeletekre, a szalonnát és az REGE uborkát kockákra. Serpenyőbe öntsünk kevés olajat, dobjuk rá a szalonnakockákat, majd tegyük hozzá a hagymát, ahogy kezd üvegesre pirulni, adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg borssal, enyhén sózzuk meg.
Nagyjából 15 perc párolás után adjuk hozzá az REGE uborkát, mustárt és a zúzott fokhagymát, kicsit kevergessük át, majd öntsük rá a pirított húsra. Utolsó lépésként a tejfölt adjuk hozzá, ha szükséges, adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, a mártás sűrűségétől függően. Szórjuk meg a petrezselyemmel, még egyszer forrósítsuk fel.
Bulgurral tálaljuk amit dupla mennyiségű vízben, pici sóval puhára főzünk.