REGE I Birsalmás pohárkrém

(4 adag – 367 kcal/adag)
Előkészítés: 25 perc
Nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók
4 ek xilit vagy más édesítő
1 ek vaníliás cukor
6-8 db keksz (vajas)
20 dkg mascarpone
4 ek joghurt
1 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 üveg REGE Birsalma befőtt (kockázott)
Elkészítés
Pépesítsük botmixerrel a REGE Birsalma befőtt körülbelül 1/3-át. Tegyük félre.
Keverjük ki a mascarponét a 4 evőkanál xilittel, joghurttal, vanilincukorral és az előzőekben pépesített REGE Birsalmával.
Verjük fel a tejszínt a habfixszel, majd forgassuk bele a mascarponés keverékbe. Zúzzuk a kekszet rusztikus morzsává.
Kezdődhet a hozzávalók rétegezése: tegyünk a pohár aljára egy kanál krémet, szórjuk meg az összezúzott keksszel, majd kanalazzunk rá REGE Birsalma kockákat. Majd ismételjük meg a műveletet az elejétől. Ügyeljünk rá, hogy felülre, a végén krém kerüljön. Elkészítés után tegyük 3 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt kanalazzunk a tetejére egy REGE Birsalma kockát, majd ízlés szerint egy kis pirított, apróra vágott pisztáciával is megszórhatjuk.